Polityka prywatności

POLITYKA PRYWATNOŚCI

1.   INFORMACJE OGÓLNE.

  1. Operatorem Serwisu www.domino-online.eu jest DOMINO POLSKA spółka z ograniczoną odpowiedzialnością̨ spółka komandytowa z siedzibą w Dzierżoniowie.
  2. Serwis realizuje funkcje pozyskiwania informacji o użytkownikach i ich zachowaniu w następujący sposób:
  3. Poprzez dobrowolnie wprowadzone w formularzach informacje.
  4. Poprzez zapisywanie w urządzeniach końcowych pliki cookie (tzw. „ciasteczka”).
  5. Poprzez gromadzenie logów serwera www przez operatora hostingowego ALL-INKL.COM, funkcjonującego pod adresem www.all-inkl.com

2.   INFORMACJE W FORMULARZACH.

  1. Serwis zbiera informacje podane dobrowolnie przez użytkownika.
  2. Serwis może zapisać́ ponadto informacje o parametrach połączenia (oznaczenie czasu, adres IP)
  3. Dane w formularzu nie są udostępniane podmiotom trzecim inaczej, niż za zgodą użytkownika.
  4. Dane podane w formularzu mogą stanowić zbiór potencjalnych klientów, zarejestrowany przez Operatora Serwisu w rejestrze prowadzonym przez Generalnego Inspektora Ochrony Danych Osobowych – obecnie Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.
  5. Dane podane w formularzu są przetwarzane w celu wynikającym z funkcji konkretnego formularza, np w celu dokonania procesu obsługi zgłoszenia serwisowego lub kontaktu handlowego.

Dane podane w formularzach mogą być przekazane podmiotom technicznie realizującym niektóre usługi – w szczególności dotyczy to przekazywania informacji o posiadaczu rejestrowanej domeny do podmiotów będących operatorami domen internetowych (przede wszystkim Naukowa i Akademicka Sieć Komputerowa j.b.r – NASK), serwisów obsługujących płatności lub też innych podmiotów, z którymi Operator Serwisu w tym zakresie współpracuje.

3.   INFORMACJA O PLIKACH COOKIES.

  1. Serwis korzysta z plików cookies.
  2. Pliki cookies (tzw. „ciasteczka”) stanowią dane informatyczne, w szczególności pliki tekstowe, które przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisu i przeznaczone są do korzystania ze stron internetowych Serwisu. Cookies zazwyczaj zawierają nazwę strony internetowej, z której pochodzą, czas przechowywania ich na urządzeniu końcowym oraz unikalny numer.
  3. Podmiotem zamieszczającym na urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisu pliki cookies oraz uzyskującym do nich dostęp jest operator Serwisu.
  4. Pliki cookies wykorzystywane są w następujących celach:
  • tworzenia statystyk, które pomagają zrozumieć, w jaki sposób Użytkownicy Serwisu korzystają ze stron internetowych, co umożliwia ulepszanie ich struktury i zawartości;
  • utrzymanie sesji Użytkownika Serwisu (po zalogowaniu), dzięki której Użytkownik nie musi na każdej podstronie Serwisu ponownie wpisywać loginu i hasła;
  • określania profilu użytkownika w celu wyświetlania mu dopasowanych materiałów w sieciach reklamowych, w szczególności sieci Google.
  1. W ramach Serwisu stosowane są dwa zasadnicze rodzaje plików cookies: „sesyjne” (session cookies) oraz „stałe” (persistent cookies). Cookies „sesyjne” są plikami tymczasowymi, które przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika do czasu wylogowania, opuszczenia strony internetowej lub wyłączenia oprogramowania (przeglądarki internetowej). „Stałe” pliki cookies przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika przez czas określony w parametrach plików cookies lub do czasu ich usunięcia przez Użytkownika.
  2. Oprogramowanie do przeglądania stron internetowych (przeglądarka internetowa) zazwyczaj domyślnie dopuszcza przechowywanie plików cookies w urządzeniu końcowym Użytkownika. Użytkownicy Serwisu mogą dokonać zmiany ustawień w tym zakresie. Przeglądarka internetowa umożliwia usunięcie plików cookies. Możliwe jest także automatyczne blokowanie plików cookies Szczegółowe informacje na ten temat zawiera pomoc lub dokumentacja przeglądarki internetowej.
  3. Ograniczenia stosowania plików cookies mogą wpłynąć na niektóre funkcjonalności dostępne na stronach internetowych Serwisu.
  4. Pliki cookies zamieszczane w urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisu i wykorzystywane mogą być również przez współpracujących z operatorem Serwisu reklamodawców oraz partnerów.
  5. Zalecamy przeczytanie polityki ochrony prywatności tych firm, aby poznać zasady korzystania z plików cookie wykorzystywane w statystykach: Polityka ochrony prywatności Google Analytics
  6. Pliki cookie mogą być wykorzystane przez sieci reklamowe, w szczególności sieć Google, do wyświetlenia reklam dopasowanych do sposobu, w jaki użytkownik korzysta z Serwisu. W tym celu mogą zachować informację o ścieżce nawigacji użytkownika lub czasie pozostawania na danej stronie.
  7. W zakresie informacji o preferencjach użytkownika gromadzonych przez sieć reklamową Google użytkownik może przeglądać i edytować informacje wynikające z plików cookies przy pomocy
    narzędzia: https://www.google.com/ads/preferences/

4.   LOGI SERWERA

1.Informacje o niektórych zachowaniach użytkowników podlegają logowaniu w warstwie serwerowej. Dane te są wykorzystywane wyłącznie w celu administrowania serwisem oraz w celu zapewnienia jak najbardziej sprawnej obsługi świadczonych usług hostingowych.

2. Przeglądane zasoby identyfikowane są poprzez adresy URL. Ponadto zapisowi mogą podlegać:

a) czas nadejścia zapytania,

b) czas wysłania odpowiedzi,

c) nazwę stacji klienta – identyfikacja realizowana przez protokół HTTP,

d) informacje o błędach jakie nastąpiły przy realizacji transakcji HTTP,

e) adres URL strony poprzednio odwiedzanej przez użytkownika (referer link) – w przypadku gdy przejście do Serwisu nastąpiło przez odnośnik,
f) informacje o przeglądarce użytkownika,

g) Informacje o adresie IP.

3. Dane powyższe nie są kojarzone z konkretnymi osobami przeglądającymi strony.

Dane powyższe są wykorzystywane jedynie dla celów administrowania serwerem

5.   OCHRONA DANYCH

Zgodnie z art. 13 ust. 1 i ust. 2 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (RODO), informujemy

  1. Administratorem Państwa danych osobowych jest DOMINO POLSKA Spółka z ograniczona odpowiedzialnością, Spółka komandytowa z siedzibą w Dzierżoniowie (58-200), ul. Rzeźnicza 4 zwaną dalej DOMINO POLSKA NIP: 8821005310, tel. 48 74/8324800, e-mail: domino@domino.pl
  2. Państwa dane osobowe są przetwarzane w DOMINO POLSKA w następujących celach:
  •  zawarcie i realizacja umowy (świadczenia usług)
  •  prowadzenie analiz i statystyk oraz na potrzeby prowadzonej działalności gospodarczej
  •  sprzedaż produktów i usług oferowanych przez spółkę
  •  prowadzenie działań marketingowych podejmowanych przez spółkę DOMINO POLSKA samodzielnie lub we współpracy z innymi podmiotami
  •  dochodzenie roszczeń
  •  archiwizacja
  •  udzielanie odpowiedzi na pisma i wnioski
  •  prowadzenie działań związanych z zapewnieniem bezpieczeństwa
  •  wypełnianie obowiązku prawnego ciążącego na spółce

 

  1. Podstawą prawną przetwarzania Państwa danych będzie:
  • Udzielona zgoda
  • Konieczność wykonania umowy lub podjęcia działań na Państwa żądanie przed zawarciem umowy
  • Konieczność wypełnienia obowiązku prawnego ciążącego na administratorze
  • Konieczność wynikająca z prawnie uzasadnionych interesów realizowanych przez administratora takich jak udzielanie odpowiedzi na Państwa pisma i wnioski
  1. Państwa dane osobowe zostaną przekazane naszym usługodawcom tj. obsługującej nas firmie księgowej (biuro rachunkowe) firmie sprawującej opiekę nad programem sprzedaży. Mogą być udostępnione podmiotom trzecim jeśli jest to niezbędne do realizacji zamówienia (wykonania płatności, dostarczenia towaru, podwykonawcom) oraz instytucjom państwowym w celu wywiązania się z obowiązków podatkowych. Twoje dane osobowe możemy udostępnić jeżeli wymagają tego od nas przepisy prawa – dane zostaną przekazane na podstawie umowy o powierzeniu przetwarzania danych osobowych.
  2. Państwa dane nie będą przekazane do państw trzecich,
  3. Okres przetwarzania Państwa danych osobowych jest uzależniony od celu, w jakim dane są przetwarzane. Okres, przez który Państwa dane osobowe będą przechowywane, jest obliczany w oparciu o następujące kryteria:
  • przepisy prawa, które mogą obligować spółkę DOMINO POLSKA do przetwarzania danych przez określony czas (np. ustawa o rachunkowości)
  • okres, przez jaki są świadczone usługi
  • okres, który jest niezbędny do obrony interesów administratora
  • okres, na jaki została udzielona zgoda

 

  1. Ponadto informujemy, że mają Państwo prawo do:
  • żądania dostępu do dotyczących Państwa danych osobowych w celu sprostowania danych
    · żądania uzupełnienia niekompletnych danych osobowych, w tym poprzez przedstawienie dodatkowego oświadczenia · usunięcia danych lub ograniczenia przetwarzania
    · wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania Państwa danych osobowych
    · przeniesienia Państwa danych osobowy

INFORMACJE DODATKOWE

  1. W trosce o bezpieczeństwo powierzonych nam danych mamy opracowane wewnętrzne procedury i zalecenia, które mają zapobiec udostępnieniu danych osobom nieupoważnionym.
  2. Kontrolujemy ich wykonywanie i stale sprawdzamy ich zgodność z odpowiednimi aktami prawnymi – ustawą o ochronie danych osobowych, ustawą o świadczeniu usług drogą elektroniczną, a także wszelkiego rodzaju aktach wykonawczych i aktach prawa wspólnotowego.
  3. Dane Osobowe przetwarzane są na podstawie zgody wyrażanej przez Użytkownika oraz w przypadkach, w których

przepisy prawa upoważniają Administratora do przetwarzania danych osobowych na podstawie przepisów prawa lub w

celu realizacji zawartej pomiędzy stronami umowy.
4. Serwis realizuje funkcje pozyskiwania informacji o użytkownikach i ich zachowaniach w następujący sposób:

  1. a) poprzez dobrowolnie wprowadzone w formularzach informacje
  2. b) poprzez gromadzenie plików “cookies” [patrz polityka plików “cookies”].
  3. Serwis zbiera informacje dobrowolnie podane przez użytkownika.
    6. Dane podane w formularzu są przetwarzane w celu wynikającym z funkcji konkretnego formularza np. w celu dokonania procesu obsługi kontaktu informacyjnego
  4. Dane osobowe pozostawione w serwisie nie zostaną sprzedane ani udostępnione osobom trzecim, zgodnie z przepisami Ustawy o ochronie danych osobowych.
  5. Do danych zawartych w formularzu przysługuje wgląd osobie fizycznej, która je tam umieściła. Osoba ta ma również praw do modyfikacji i zaprzestania przetwarzania swoich danych w dowolnym momencie.
  6. Zastrzegamy sobie prawo do zmiany w polityce ochrony prywatności serwisu, na które może wpłynąć rozwój technologii internetowej, ewentualne zmiany prawa w zakresie ochrony danych osobowych oraz rozwój naszego serwisu internetowego. O wszelkich zmianach będziemy informować w sposób widoczny i zrozumiały.
  7. W Serwisie mogą pojawiać się linki do innych stron internetowych. Takie strony internetowe działają niezależnie od Serwisu i nie są w żaden sposób nadzorowane przez sklep www.domino-online.eu i www.domino.pl Strony te mogą posiadać własne polityki dotyczące prywatności oraz regulaminy, z którymi zalecamy się zapoznać.
  8. W razie wątpliwości co któregokolwiek z zapisów niniejszej polityki prywatności jesteśmy do dyspozycji – nasze dane znaleźć można w zakładce – KONTAKT.